posted on: October 19, 2019 13:41


Odanost i odgovornost

Smatrati ženski rod manje vrijednim, manje važnim, manje inteligentnim … samo zato što su žene (slabiji spol od muškaraca), ili čak ih uspoređivati sa životinjama (pokušavajući umanjiti vrijednost kao ljudskom biću), je čisto neznanje, neproduhovljenost ili zloća! Takva ideologija je čista mržnja prema ženskom rodu!

Na temelju pogrešnog svjetonazora, navodno životinjskog ¨zakona jačeg¨, sebi davati za pravo da muškarac ima vlast nad ženom (slično roblju …), je čisto bezumlje i nepravda, jer čak kod životinja njihova međusobna vrijednost ženke i mužjaka je jednaka (iako imaju različite osobine i svrhu).

Oni koji obezvrjeđuju ženski rod, ustvari obezvrjeđuju sebe (potvrđuju svoju bezumnost ili zloću), jer činjenica je to da su nažalost upravo i njih rodile žene – majke (jednako kao i najčasnije ljude koji su živjeli na Zemlji, u povijest čovječanstva)! Ne smije se ni ženski rod, a ni muški rod diskriminirati!

Oni koji ne priznaju obitelj ili zagovaraju smrt tj. nasilni prekid života u majčinoj utrobi (abortus), trebali bi počet od sebe, jer po njihovim vlastitim načelima, njihove majke ih ne bi rodile (već bi ih abortirale tj. ubile)!

Način na koji se svaki čovjek odnosi prema drugima (posebno prema slabijima), najbolje ukazuje vrijednost svakog takvog čovjeka!

Kako se muškarac ispravno odnosi prema ženi (slabljen spolu), to potvrđuje njegovu čestitost, znanje i produhovljenost, jednako tako vrijedi i obratno!

Sav život (na planeti – Zemlji, otpočetka stvaranje svijeta) osmišljen i stvoren je na principu muško i žensko, temeljem čega opstoji život na Zemlji (svih živih bića, pa jednako tako i ljudi).

Svaka prirodna zajednica, pa tako i ljudska obitelj nastaje iz principa muško i žensko, prema Stvoriteljevim Zadanostima! Obitelj nisu izmislili ljudi, već Otajstvo koje je stvorilo ljude i zadao u njima samoodrživost života (svoje vrste), kao i svim živim bićima!

Otajstveni Svemogući i Sveprisutni Stvoritelj … je otpočetka stvorio muškarca i ženu da zajedno budu cjelina!

Žena i muškarac imaju jednaku vrijednost pred Stvoriteljem!

Poštujući Stvoriteljevo Djelo, poštujemo Stvoritelja!

Tvrditi da poštujemo Otajstvenog Svemogućeg i Sveprisutnog Stvoritelja (kojeg možemo samo djelomično poznavati), a ne poštivati ljude s kojom živimo je čisto licemjerje! Jednako tako je i sa vjernošću u braku!

Vjernost za ženu i muškarca je jednako važeća, jer koliko je muž odan ženi i žena mužu, toliko su ustvari oboje odani sebi i Stvoritelju!

Ljubav je smisao i snaga svakog zajedništva i obitelji, a odanost je štit, dok odgovornost je ključ opstanka svake zdrave obitelji (u skladu sa životnim vrijednostima, temeljem Stvoriteljevim Zadanostima)!

Svojom odanošću u odgovornoj ljubavi i Istini, na ispravnom putu življenja, istinski dostižemo svoje ispunjenje i vrhunac svog bitka – postanka i postojanja!


Autor: Kristijan Nokaj

(Fotografije: Natalya Zaritskaya, Mayur Gala)

© 2021 Kristijan Nokaj