posted on: October 12, 2019 17:50


Dobrim djelima do Istine

Laž je uvijek na početku mala ¨bezazlena¨, a s vremenom se proširuje poput zaraze u pravu maglovitu lavinu, koja melje, zarobljava i uništava sve pred sobom (što god uspijeva zahvatiti - pridobiti kroz slijepo vjerovanje tj. prijevaru).

Čovjek svojim naivnim slijepim vjerovanjem (ne koristeći zdrav razum i moć promišljanja – Stvoriteljevu Zadanost), s vremenom nehotice postaje i sam sudionik, širitelj zaraze – ljudskih laži.

Hraneći se postepeno lažima, laži čovjeku postaju njegovo uvjerenje – njegova istina.

Nečasni ljudi kao tvorci laži i podobnog sustava laži, osim što mrze Istinu i ne žele je spoznati, zbog svoje zloće, takvi ustvari su i nesposobni spoznati Istinu (bili oni toga svijeni ili ne)!

Bolest laganja se krije kod svih licemjera i zločinaca (kroz cijelu povijest čovječanstva), na štetu drugih, a u konačnici i sebe!

Ovisnost od laganje proizlazi od neispravnog življenja i zloće, jer kao takav, jedino laganjem ili prisilom može prividno biti prikazan kao pravedan …!

Sve laži pismoznanaca, vlastodržaca i sl. (čast iznimkama), nikada nisu postojale zbog dobrobiti naroda, već zbog prikrivanja vlastite zloće, gramzljivosti, vlastohleplja i častohleplja!

U pokušaju sprječavanja fizičkog zla, svjestan dio zdravog čovječanstva (Ujedinjeni Narodi - UN) je osmislilo razne međunarodne sporazume o pravima čovjeka (ženevski sporazum o pravima zarobljenika i sl..).

Usprkos pozitivnih nastojanja čovječanstva, uvijek će se naći oni (novi vlastodršci, pismoznanci i sl..) koji će pokušavati zaobići pravdu, svim mogućim raspoloživim metodama, kroz mito i uz pomoć laži (uz podobnu ¨znanstvenost¨, ¨pravdu¨, ili nekakve religije), prikrivati svoju zloću i nastaviti dalje u svojim zlim podmuklim ciljevima.

U povijesti čovječanstva se ljudska zla prikrivaju i opravdavaju lažima i to u ime ¨istine¨, u ime ¨znanstvenosti¨ i u ime ¨boga¨ ili ime ¨pravde¨.

Kad god prava istina izađe na vidjelo, zločinci i njihovi slugatori prikrivaju (popravljaju) laži, novim lažima, prijevodima …, ali se u konačnici i dalje vrte oko istih temeljnih ljudskih laži.

Svi prevaranti svijeta, gube moć u trenutku kada im se prestane na slijepo vjerovati; potrebno ih je samo početi provjeravati i istraživati, jer ih Istina razotkriva i onesposobljava!

Neiskvaren i častan čovjek zdravog razuma, istinski produhovljen i obogaćen istinskim znanjem, temeljem dobrih djela, sposoban je spoznati i svjedočiti Istinu!

Budimo nepokolebljevi širitelji i branitelji Istine!

Autor: Kristijan Nokaj

(Fotografija: Will Van)

© 2021 Kristijan Nokaj