posted on: September 21, 2019 12:37


Istinom do slobode

Tko god nam lažima i obmanama nameće vjerovanje ili bilo kakvu ideologiju …, jedino istinom možemo i moramo se braniti, kako bi uspješno otklonili zlo, očuvali istinu i svoj zdrav razum!

Istina je da se mržnja ne može pobijediti mržnjom, već jedino istinskom ljubavlju, ali istina je i ovo: tko nam silom pronosi vjerovanje ili ideologiju, jedino se silom i mudrošću možemo i moramo braniti, kako bi opstali, te očuvali slobodu!

Svaku ¨vjeru¨ ili ¨nauku¨ koja potiče na mržnju i zlo, treba zakonom zabraniti, jer u suprotnom bi podržavali sijanje zla, unazađivanje i uništavanje čovječanstva!

Narodna izreka: ¨Tko sije vjetar, oluju će žeti¨, sugladno evanđelju, što siješ, to i žanješ!

Službena povijest nekih vladajućih nije učiteljica života, jer sakriva, ili veliča zločince odgovorne za svu zlu sudbinu porobljenih naroda (staraca, žene, djece ...). Takva zla povijest, stvara sljedbenike zla, potiče nove ratove, novu mržnju, osvajanja, pljačkanje i genocide.

Vlastodržačke zle ideologije razjedinjuje, unazađuje i razaraju čovječanstvo!

Temelj svakog ljudskog zla je pohlepa, a mržnja, nametete laži i slijepo vjerovanje, te zaglupljenost su samo sredstva zla!

Zlim djelima odbijamo i poništavamo svoju Bit i smisao svog postojanja!

Jedan je Otajstveni Izvor Vječnoga Života (Svemogući i Sveprisutni Stvoritelj svijeta …) i svi smo (postankom i rođenjem) djeca tj. Dio Otajstvenog Stvoritelja, a dobrim djelima to najistinitije potvrđujemo!

Sve što nas čini različitima su razni životni uvjeti, ali bez obzira na različitost, zdravim razumom, znanjem i istinskom produhovljenošću pronalazimo, postižemo i održavamo istinski suživot u zajedništvu!

Samo istinska povijest naroda i čovječanstva je učiteljica života, a tko ne pozna svoju povijest, ona mu se ponavlja (ili nastavlja biti suučesnik zla, ili nastavlja biti žrtva zla, ovisno gdje pripada)!

Smisao svake dobre vjere i istinske znanstvenosti je napredak i opstanak čovječanstva!

Lijek protiv neznanja i nametnute zaglupljenosti je zdrav razum, istinsko znanje i sama Istina!

Jedino zdrav razum, istinska spoznaja (znanje) i produhovljenost (temeljem Stvoriteljevih Zadanosti), rešenje je za ozdravljenje svakog čovjeka i čovječanstva!

Bez Istine, nema ni slobode!

Otajstveni Izvor Vječnoga Života (Svemogući i Sveprisutni Stvoritelj …) je i izvor istinskog znanja, produhovljenosti i dobrote, te jedino u tom Otajstvenom Duhu Istine je ispunjenje i smisao svakog čovjeka!


Autor: Kristijan Nokaj

© 2021 Kristijan Nokaj